Πως να κρεμάσεις τα κάδρα σου

Ήρθε η ώρα για τη διακόσμηση του τοίχου με τις αγαπημένες σου κορνίζες! Έχεις διαλέξει τις αφίσες και τα κάδρα που θα ανανεώσουν την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου και κοιτάς τον άδειο τοίχο… Και τώρα πώς προχωράμε;

Το πρώτο βήμα για το κρέμασμα των κορνιζών είναι να βρεις τη σωστή θέση και, στη συνέχεια, να κάνεις τη σύνθεση με τα my fresh lemonade art prints σου. 

Η διακόσμηση είναι κάποιες φορές “σπαζοκεφαλιά” αλλά με τα παρακάτω τιπς θα γίνει ευκολότερη και διασκεδαστική.

Πάμε να κρεμάσουμε τα κάδρα στον τοίχο!

Κρέμασμα Κάδρων Γρήγορος Οδηγός 

Γενικά, για την εσωτερική διακόσμηση επιλέγουμε μικρά κάδρα για στενούς τοίχους, όπως το χωλ ή το μπάνιο και μεγαλύτερα κάδρα για μεγαλύτερους χώρους με φαρδείς τοίχους, όπως το σαλόνι ή η τραπεζαρία. 

1. Φτιάξε τη σύνθεση πριν πιάσεις το σφυρί!

  1. Βάλε όλα τα κάδρα στο πάτωμα για να έχεις αρκετό χώρο να πειραματιστείς.

  2. 2. Κάνε διάφορους συνδυασμούς μέχρι να βρεις ποιός σου αρέσει.

Τιπ 1: Βγάλε φωτογραφία κάθε συνδυασμό που σου αρέσει, για να μην μπερδευτείς αργότερα.

Τιπ 2: Εάν έχεις επιλέξει να κάνεις ένα wall gallery που μπορεί να έχει και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, πχ. καθρέφτες, μην ξεχάσεις να τα συμπεριλάβεις στη σύνθεση.

3. Πάρε κομμάτια χαρτί και κόψτα στις διαστάσεις που έχει το κάθε κάδρο-διακοσμητικό τοίχου. Θα σε βοηθήσει να «στήσεις» τη σύνθεση στον τοίχο.

4. Στο κάθε χαρτί σημείωσε το σημείο που θέλεις να τρυπήσεις βλέποντας πού βρίσκεται το κάθε γαντζάκι. 

5. Κόλλησε με χαρτοταινία τα χαρτόνια στον τοίχο όπως έχεις φτιάξει τη σύνθεση στο πάτωμα και κάνε τις τρύπες σου.

6. Το κάθε κάδρο πρέπει να έχει απόσταση 5-10cm περιμετρικά: κάθε κάδρο ή διακοσμητικό θα πρέπει να έχει απόσταση 5cm από τα διπλανά του (όσα βρίσκονται πάνω,κάτω, δεξιά και αριστερά), ώστε να “αναπνέουν”, να μη φαίνονται στριμωγμένα. 

7. Αφαίρεσε το χαρτί, κρέμασε τα κάδρα σου και voilà η νέα σου διακόσμηση!

3. Κρέμασε τα κάδρα στο ύψος του ματιού

Για να βρεις το ιδανικό ύψος που θα κρεμάσεις τα κάδρα του τοίχου σου, είτε είναι ένας μεγάλος πίνακας είτε πολλές κορνίζες, προσπάθησε να τα φανταστείς σαν ένα μεγάλο κάδρο πάνω στον τοίχο. Για να κρεμάσεις για παράδειγμα 6 κορνίζες δημιούργησε ένα νοητό ορθογώνιο περίγραμμα μέσα στο οποίο θέλεις να τοποθετήσεις τα καδράκια σου.

Τοποθέτησε το κέντρο αυτού του « ορθογωνίου» στο ύψος των ματιών, περίπου 1,45cm από το πάτωμα όπως προτείνεται συνήθως στις γκαλερί.

4. Τοποθέτηση κάδρων στον τοίχο και έπιπλα δωματίου

Ένας γενικός κανόνας για το πλάτος της σύνθεσης που θα φτιάξεις είναι πως η σύνθεσή σου πρέπει να καλύπτει το 50%-75% του πλάτους του επίπλου πάνω από το οποίο θα τοποθετηθεί.

Για παράδειγμα, για τη διακόσμηση του τοίχου πάνω από τον καναπέ το πλάτος της σύνθεσης δε χρειάζεται να ξεπερνάει το 1,5m (75%), εάν ο καναπές είναι 2m.